Beslag leggen

Als snel ingrijpen nodig is om uw vordering veilig te stellen, dan kunnen wij als Van Loon Incasso Advocaten aan de rechter vragen of hij beslag wil leggen. Beslag leggen kan bijvoorbeeld op bankrekeningen maar ook op waardevolle eigendommen zoals een huis of auto.

Advocaat nodig bij beslag leggen

Beslag leggen is iets wat een incassobureau niet kan en mag doen. Er is altijd een advocaat nodig, die met een gefundeerd verzoek aan de President van de Rechtbank vraagt om beslag te leggen. Het is ook logisch dat er zwaarwegende redenen moeten zijn, want beslag leggen is een zeer ingrijpend middel.

Beslag leggen als drukmiddel

Tegelijk is beslag leggen een uitstekend drukmiddel als vermoed wordt dat de debiteur op een faillissement afstevent of op wat voor manier dan ook onder zijn betalingsverplichting probeert uit te komen. Wij kennen uit de praktijk veel manieren die hiervoor verzonnen worden en kunnen dus adequaat reageren. Vanzelfsprekend doen we onderzoek naar de eigendommen en financiële situatie van de debiteur.

Gemotiveerd verzoekschrift nodig

Wij hebben als Van Loon Incasso Advocaten veel ervaring met beslag leggen en kunnen zeer goed inschatten of het raadzaam is dit middel in te zetten – en ook op welk moment. Want ook met een beslaglegging behartigen wij de belangen van onze opdrachtgever zo optimaal mogelijk. In ons goed gemotiveerde verzoekschrift aan de rechter lichten wij toe waarop wij beslag willen leggen en waarom.

Beslag leggen kort samengevat:

  • Uw vordering bedraagt ten minste € 5.000 (is ons advies).
  • Er bestaat een dringende aanleiding om uw vordering zeker te stellen, vooruitlopend op de gerechtelijke incassoprocedure.
  • Een advocaat moet het verzoekschrift tot het leggen van beslag indienen bij de rechtbank.
  • Dit verzoek moet voorzien zijn van de juiste documentatie én onderbouwing.
  • Als het verzoek wordt toegekend, dan moet uw advocaat op korte termijn de gerechtelijke incassoprocedure starten.
  • Ervaren incasso advocaat maakt het verschil.

Er komt nog veel meer kijken bij het beslag leggen, want ook de deurwaarder moet bijvoorbeeld worden ingeschakeld. Allemaal zaken waar u zich bij Van Loon Incasso Advocaten geen zorgen om hoeft te maken: als ervaren incasso advocaten regelen wij alles voor u.