Het ligt voor het grijpen, en toch pakken we het niet op

Veel ondernemers hebben de afgelopen jaren behoorlijk geklaagd. Was het terecht? Ja, vaak wel. Economisch gezien hebben we barre tijden achter de rug. Voor menig bedrijf is het ronduit moeilijk geweest het hoofd boven water te houden. Maar mogen we dan alles maar afschuiven op een haperende economie? Dat zou te gemakkelijk zijn vinden wij als no cure no pay incassobureau. Hebben we ook kritisch genoeg naar onszelf gekeken? De meesten vinden van wel. En deels zal dat zeker kloppen. Wij van Van Loon Incasso Advocaten wil daar toch graag een nuance in aanbrengen. Wij stellen namelijk dat ondernemers nog steeds te vaak geld laten liggen, terwijl het gewoon voor het grijpen ligt, en dat zonder kosten (gratis dus!).

www.incassoadvocaten.nl

Bij Van Loon Incasso Advocaten fronsen we regelmatig onze wenkbrauwen. Wij zien en horen regelmatig dat schuldeisers snel afhaken op het moment dat de debiteur weigert een rekening te betalen. Natuurlijk is elk geval verschillend en kan niet per definitie worden gesteld dat elke schuldeiser de situatie niet correct inschat. Maar als Van Loon Incasso Advocaten deze berichtgevingen spiegelt aan haar eigen slagingspercentage in dit soort zaken, is het overduidelijk dat ondernemers de openstaande facturen te snel als oninbaar verklaren. Blijkbaar heeft men geen trek in het versturen van aanmaningen, het nabellen van debiteuren en alles wat erbij komt kijken. Men vindt schijnbaar dat het te veel tijd kost en het negatieve energie oplevert. Wij doen het graag voor u, zonder dat het u iets kost!

Dat laatste kan niet worden ontkend. Het is absoluut geen pretje om je werkdag te beginnen met het benaderen van debiteuren om vervolgens wéér te horen dat het openstaande zojuist is overgemaakt. Toch zouden veel ondernemers spoorslags anders gaan denken, als men hoort dat Van Loon Incasso Advocaten een slagingspercentage van 92 procent (!) realiseert. Waarom lukt het de één wel en de ander niet om zo’n hoog slagingspercentage te bewerkstelligen? Lyon Veldhuizen van Van Loon Incasso Advocaten kent hierover geen twijfels en laat weten: “Debiteuren en wanbetalers schrikken niet meer van een brief van zomaar een willekeurig incassobureau. Maar zeg nu zelf, als je als debiteur drie incassobrieven ontvangt, één van jan Janssen Incassobureau, één van het deurwaarderskantoor en één van Van Loon Incasso Advocaten, welke betaal je als eerste? In onze organisatie kennen we de kracht van ons briefpapier en werken we met specialisten op het gebied van incasso’s met tal van bevoegdheden en kennis die een regulier incassobureau of deurwaarderskantoor niet heeft. Wij blaffen niet alleen, maar bijten zo nodig ook, en dan ook nog zo hard als de wet ons toelaat en onze opdrachtgever wenselijk acht.”

Bij Van Loon Incasso Advocaten weet men dus wat het succes is achter dit hoge slagingspercentage. Toch blijft de verwondering groot. Zelfs dusdanig dat men benieuwd is naar de reacties van ondernemers die in het verleden te snel een vordering hebben afgeschreven. Waarom is men afgehaakt? En wat was de angst? Van Loon Incasso Advocaten is ervan overtuigd dat ondernemers en bedrijven een omslag moeten maken in hun manier van denken. De mogelijkheden zijn er. Want blijkbaar bij het inschakelen van de juiste specialist gaan 9 van de 10 debiteuren en wanbetalers alsnog overstag en betalen zij dus toch de openstaande factuur. Het is een kans die men niet mag laten liggen en dat op basis van No Cure No Pay! Kortom geen risico voor de opdrachtgever. Wat weerhoudt u?

mr H.G.J. Veldhuizen