Buitengerechtelijke incassokosten

Buitengerechtelijke incassokosten zijn de kosten die in rekening gebracht worden voor het incassotraject waar nog géén rechter aan te pas komt. Over deze buitengerechtelijke incassokosten kunnen we als Van Loon Incasso Advocaten kort zijn: die betaalt u bij ons niet! Ook niet als het incassotraject niets oplevert, wat bij ons niet heel vaak voorkomt.

Buitengerechtelijke incassokosten zijn voor debiteur

We hanteren niet alleen no cure – no pay; ook als de incasso wel slaagt (en dat is in de meeste gevallen zo) dan betaalt u niets. We ‘verbergen’ de kosten ook niet onder een andere naam, zoals dossierkosten of in de vorm van een abonnement. Bij Van Loon Incasso Advocaten betaalt de debiteur de buitengerechtelijke incassokosten.

Is een advocaat niet duurder?

We krijgen deze vraag vaak en het antwoord is altijd: ‘Nee, wel beter!’ U krijgt bij ons namelijk een ervaren incasso advocaat plus de extra kracht van een gerenommeerd advocatenkantoor. Zonder extra kosten! Bij een gewoon incassobureau zijn de mogelijkheden tot onderzoek bijvoorbeeld beperkt. En zij kunnen u ook niet bijstaan als u de gang naar de rechter wilt maken. Gedurende het hele incassotraject is het juist raadzaam direct te kiezen voor Van Loon Incasso Advocaten. Het kost u immers geen cent aan buitengerechtelijke kosten. U kunt na indiening van uw dossier alles aan ons overlaten. We werken slagvaardig maar wel met gevoel voor uw klantrelatie.

Wanneer heeft u een advocaat nodig?

Verreweg de meeste incassotrajecten komen niet voor de rechter: de debiteur heeft betaald of soms valt er echt niets te halen. Sommige debiteuren zijn echter hardnekkig en laten het erop aan komen. Dan staan wij voor u klaar en kunnen zonder tijdverlies doorpakken. Wij zullen alles in het werk stellen om uw vordering binnen te krijgen. De gang naar de rechter maken we alleen in overleg met u. Hier komen gerechtelijke kosten aan te pas: voor het inschakelen van de deurwaarder en voor griffierechten. Zowel de buitengerechtelijke als de gerechtelijke kosten zullen we verhalen op de debiteur.